måndag 8 april 2013

Lättrimmad lax med löjrom och sojamajonnäs

Det var ett tag sedan något recept kom upp här på bloggen. Men nu när det dags för en uppdaterad favorit och det är en laxförrätt/tilltugg.
rimmadlax_lojrom_sojamajonnas.jpg
Lättrimmad lax med löjrom och sojamajonnäs
200 g färsk lax
5 dl vatten
10 g salt
4 msk majonnäs, egenslagen
1-2 tsk soja
1 tunnbröd
1 msk smör
2 msk löjrom
2 rädisor, tunt skivade
dill

1) Blanda vatten och salt, lägg ned laxen och låt rimma i kylskåp i cirka 20 minuter.
2) Blanda majonnäs och soja, smaka av med salt och peppar.
3) Skär tunnbrödet i fyrkanter och stek krispiga i smör.
4) Skiva laxen tunt och lägg en bit på varje brödskiva. Lägg en klick majonnäs, rädisa, dill och löjrom på varje bit.

3 kommentarer:

Totte sa...

Sjysst blogg!
Uppdaterad favorit? Hur menar du?

the foodie sthlm sa...

Totte: Tack! De som har följt bloggen ett tag har nog noterat alla förrätts-recept med just rå lax. Salmalax är en favorit och den gör sig bäst rå.

Anders sa...

Att den skulle ta en sån förbannad tid för mig att hitta hit då. Trevlig läsning som ska avverkas under dagen. Jag är också sjukt förtjust i rå lax i alla dess former.

Ha det bra
Anders, barariktigmat.se