måndag 9 april 2012

Biff Rydberg på lamm

Påskens överblivna lammstek fick bli en variant på Biff Rydberg. Nu är det inte biff utan lamm istället så det borde kanske heta Lamm Rydberg. I vilket fall så är det en perfekt rätt att göra om man råkar ha ett stycke överblivet kött. För att skänka en smula nymodighet över rätten så byttes den obligatoriska råa äggulan ut mot en confiterad äggula. Fantastiskt krämig och liknande konsistens på gulan som i 64-gradersägget.
lammrydberg.JPG
Lamm Rydberg
överbliven lammstek
potatis
lök
ägg
rapsolja
smör
creme fraiche
pepparrot
dijonsenap

Lägg äggulorna separat i espressokoppar och täck med rapsolja. Ställ på en plåt och in i ugnen på cirka 70 grader och låt stå där i 20 minuter. Skala och kuba potatisen, skölj väl. Råstek. Hacka eller skiva löken och stek mjuk. Skär upp köttet i cm-stora bitar och stek hastigt i rikligt med smör. Blanda creme fraiche med pepparrot och dijonsenap och servera apart.

Inga kommentarer: