lördag 7 januari 2012

Öppen hummerskagen

En något dekonstruerad och lyxigare version av den gamla klassikern skagenröra.
hummerskagen.jpg
Öppen hummerskagen
surdegsbröd
kött från hummer (spara skalen till hummerfonden)
egenslagen majonnäs
färsk dill
fänkål
citron
gurka
löjrom

Skär surdegsbrödet i 2 mm-tunna skivor. Lägg på en plåt och droppa över olja, täck med bakplåtspapper och ställ en plåt ovanpå. Rosta av i ugnen på cirka 160 grader i 10 minuter tills de känns krispiga.
Finhacka dillen och blanda med majonnäsen. Skär fänkålen på mandolin och droppa citronsaft. Skär gurkan i 1/2 cm stora kuber samt skär upp hummern i skivor. Arrangera; dillmajonnäs i botten, gurka och småbitar av hummern. Varva bröd, fänkål och snygga hummerskivor. Toppa med dill och löjrom.

2 kommentarer:

zwampen sa...

Man kan aldrig äta för mycket hummer! Snyggt.

Mathias sa...

Ser supertrevligt ut!