onsdag 3 augusti 2011

Onyx, Budapest (*)

Ungern, och då Budapest, har två stycken michelin-stjärnbeströdda restauranger. Först ut blev Onyx där vi åt en 3-rätters lunch. Vi bokade bord innan och det var nog klokt för det var ganska fullsatt när vi anlände.

Det är fortfarande ganska billigt i Budapest om man väljer rätt, vi betalade ungefär 250 kr för vår 3-rätters lunch med dryck, serviceavgift och kaffe. Går man på turistgatorna kan man betala lika mycket och få riktigt usel lagad mat - men så är det ju i Stockholm också för den delen.

Maten var vällagad och god, med klassiska smaker som inte är helt olikt vårt skandinaviska kök. Framförallt förrätten kändes som hemma med rödingscarpaccio med pepparrot. Varmrätten följdes upp med en bedömt confiterad spädgris som serverades med en otroligt mastig polentaliknande puck. Spädgrisen var fantastiskt god men tillbehören levde inte upp till grisen. Det hela avslutades med en getost-trilogi som var habil i smakerna.

onyx1.JPG
Marinated saibling filet served with cucumber salad, horseradish sour-cream and smoked quail egg

onyx2.JPG
Brödkorg - bland annat dillbröd och någon form rödbetssylt i en form en mini-sandwich.

onyx3.JPG
Suckling pig served with cherry jus, sautéed cherry and bread dumplings

onyx4.JPG
Goat cheese trio: brûlée with plum jam; fresh cheese cream with tomato confit; blackened goat cheese and walnut praline

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, tack för en mkt bra blogg! Nu är det så att jag ska ner till Barcelona, har du några tips på restauranger?