tisdag 12 april 2011

Chicken Liver Lollipops

Mysiga små klubbor av kycklinglevermousse som täcks av balsamico för att sedan rullas i en blandning av rostade valnötter och balinesisk långpeppar.

Kan väl säga att detta fortfarande är en prototyp och behöver förfinas något. Balmsamvinägern kokades med socker och sen fick den ett gelantinblad i sig för att kunna stelna fint runt bollen men det funkade inte något vidare då endast ett tunt lager stannade kvar. Behöver hitta något bra sätt att få något lämpligt, lite sötare, att täcka bollen med.
chickenliverlollipops.jpg
Chicken Liver Lollipops
kycklinglevermousse/pastej
balsamvinäger
socker
valnötter
balinesisk långpeppar

Forma små bollar av kycklinglevermoussen och ställ i frysen så de stelnar till. Koka ihop balsamvinäger och socker till simmig konsistens, låt svalna. Skeda över balsamicon över klubborna och ställ kallt.

Mixa långpepparn till ett fint pulver. Rosta valnötterna, svalna och hacka i mindre bitar. Blanda med långpepparn.

Vid servering, ta ut och låt klubborna stå några minuter i rumstemperatur och rulla sedan i nötpepparmixen.

Inga kommentarer: