måndag 23 februari 2009

Måndagsmat - Pasta med små fina ärtor och bacon

Gott och enkelt - nästan som en carbonara men med ärter, lök och grädde. 
Pasta med små fina ärtor och bacon
spagetti
bacon
charlottenlök
små gröna ärtor
matlagningsgrädde
ev. en skvätt köttfond
äggulor
parmesan
timjan, färsk
bladpersilja
peppar

Stek baconet och när det är nästan klart så vänd ner löken. Lägg i ärtorna och slå på grädden och ev. litet köttfond. När pastan är färdigkokt så vänds äggulor, parmesan, några varv på pepparkvarnen och örter ner i baconkoket. Rör runt och slå över den varma spagettin. Servera!

2 kommentarer:

Noac sa...

grymt gott och väldigt mycket vardagsmat, tog inte mer än 20 minuter :-). Även kidsen gillade det och det var nästan tomma kastuller/tallrikar överallt!

Anonym sa...

Så enkelt och så gott!
(Men det heter SCHALOTTENLÖK.)