torsdag 14 augusti 2008

Långkok - Pulled pork

Gjorde en variant på pulled pork idag men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag började att köra den i ugn (vilket man gör enl. originalreceptet) men jag tyckte inte det tog sig även fast det gått ett par timmar så den fick gå över till plattorna istället. Där fick den puttra loss ett par timmar och sen blev den himmelsk! Den härliga rökiga smaken och hettan från chilin som sammanstrålar med sötman från honungen.

Pulled pork - the texas chili version
1 kg fläskkött (t ex karre eller någon annan billig styckningsdetalj)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 chipotlechili (rökt chili, finns bl a på daglivs vid fridhemsplan)
1 bit chili, färsk eller torkad
1 förp krossade tomater
ev. skvätt vatten

Krydda med;
en skvätt honung
mald koriander
spiskummin
peppar

Bryn köttet i en stor gryta, tillsätt lök och låt fräsa en stund. Tillsätt vitlök och övriga kryddor och låt mysa ihop ytterligare någon minut. Häll på de krossade tomatern och sen på med lock och koka på svag värme tills köttet faller sönder. Rör om då och då. Ser det för torrt ut så skvätt på mer vatten.

Inga kommentarer: